Ga voor zeker, punt

DETACHEREN

Wat houdt de dienst Detacheren in?

Zodra u een werknemer niet direct op contract wilt nemen maar deze wel de zekerheid van een contract wilt bieden, dan is detacheren de ideale inleenconstructie. Gedurende een contractueel overeengekomen werkperiode neemt één van de BackOffice partners van BaanZeker in samenwerking met BaanZeker uw medewerker in dienst en detacheert deze binnen uw organisatie. De medewerker, u als opdrachtgever, BaanZeker en één van de BackOffice Partners van BaanZeker zijn voor de duur van deze periode aan elkaar verbonden. 

Ketenregeling of fasensysteem

BaanZeker werkt samen met 2 partijen (HelloFlex People 300 BV, handelend onder de naam BaanZeker Services of Payper), zodat u als opdrachtgever een keuze geboden wordt. Of u kiest voor het ketensysteem óf u kiest voor het fasensysteem (uitzenden in fase 1|2 zonder uitzendbeding of uitzenden in fase 3). Kiest u voor het fasensysteem dan is het belangrijk dat de kandidaat geworven en geselecteerd is door BaanZeker en niet aangedragen is door u als opdrachtgever. Draagt u de kandidaat aan, dan is er automatisch sprake van payrolling en dús het ketensysteem. Middels detacheren kiest u in zowel de fasensystematiek als de ketenregeling voor de flexibiliteit van het werken met flexkrachten en de zekerheid van het werken op contractbasis.

Voor wie is Detacheren interessant?

Mocht u binnen uw organisatie vakkundig en goed gemotiveerd personeel nodig hebben om tijdelijke werkzaamheden op te vangen, dan is detacheren interessant. Veelal betreft dit piekperiodes, projectwerkzaamheden of eventuele vervanging gedurende ziekte of zwangerschap.

Uw voordelen van de dienst detacheren:

  • Via BaanZeker kunt u op korte termijn beschikken over hoog opgeleid en specialistisch personeel;
  • Er is veelal sprake van werknemers met een grote hoeveelheid kennis en kunde;
  • Het betreft een tijdelijke binding omdat de duur van de overeenkomst vooraf bepaald wordt;
  • Detacheren is een ideale combinatie van flexibiliteit en zekerheid;
  • Mindere administratieve rompslomp: als een medewerker op detacheringsbasis binnen uw bedrijf werkt, betaalt u daarvoor een vast tarief aan BaanZeker Services of Payper. De BackOffice partners van BaanZeker zijn de officiële werkgever en regelen de uitbetaling van het loon, de afdracht van premies en heffingen aan de Belastingdienst en alle andere administratieve verplichtingen die bij het werkgeverschap horen. Denk aan zaken als het verstrekken van loonstroken en jaaropgaven, het toekennen van vakantiedagen en het administreren van de ziek- en herstelmeldingen;
  • Facturen en/of aangiften van instanties zoals het UWV, de Belastingdienst, diverse pensioen- en aanverwante verzekeringen, de Arbo-dienst, de verzuimverzekering en accountants (met betrekking tot salaris- en personeelsadministratie) zijn niet meer van toepassing;
  • Het kan goed zijn voor uw organisatie om nieuwe medewerkers met frisse ideeën aan te trekken. Zij kunnen inspireren en veranderingen implementeren.

Interesse?

Wilt u meer informatie over de dienst Detacheren of heeft u andere vragen? U kunt ons bereiken middels onderstaande contactgegevens.